(Útmutató) A Facebook keresési előzményeinek teljes törlése a tevékenységi naplóból

(Útmutató) A Facebook keresési előzményeinek teljes törlése a tevékenységi naplóból

Sokszor elfelejtjük, mit keresett a Facebookon, milyen képeket és hozzászólásokat szerettünk, akinek az ütemtervére írtunk és így tovább, de a Facebook soha nem felejti el. A Facebook minden egyes részletet megjegyez, bármennyire is nagy vagy kicsi, és tárolja őket az 'Activity Log' -be. Annak ellenére, hogy a magánélet beállítását úgy állítja be, hogy csak te láthassa azt, kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha például valaki feltör a fiókjába. Mindent láthatnak a „Tevékenységi naplóban”, és ez lehet valami, amit néhányunknak nagyon kellemetlennek talál majd.





Azt is tudnia kell, hogy a „Tevékenységnapló” egészen addig megy vissza, amikor elkezdte használni a Facebookot. Mindent tartalmaz, amit esetleg keresett. A biztonság szempontjából, különösen azok számára, akik nem akarják, hogy tevékenységeik nyomon követhetők legyenek a Facebookon, az Innov8tiv Magazine megmutatja, hogyan kell törölni az összes Facebook-keresést, vagy csak azokat a kereséseket, amelyekről nem szeretné, hogy mások tudják. Valójában egy olyan lehetőség, amely mindig is a Facebookon volt, de a legtöbb ember nagyon keveset tud róla. Az alábbiakban ismertetjük lépésről lépésre:

  • 1. lépés: Jelentkezzen be Facebook-fiókjába, és kattintson a képernyő jobb felső sarkában található „fogaskerék alakú” ikonra. Ez a Beállítások terület.
  • 2. lépés: Kattintson a „Tevékenységnapló” elemre a lehetőségek listájából.

delete fb history step 2

  • 3. lépés: Most új oldalon kell lennie. A képernyő bal oldalán található a lehetőségek listája. A 'Keresés' opció az alján található, kattintson rá. A forgó kör közvetlenül a „Keresés” lehetőség mellett jelenik meg, és a keresések megnyílnak.
  • 4. lépés: Most a keresési előzmények főmenüjében vagy. Egy elem egyszerre törölhető, ha minden kereséshez az „Eltávolítás” ikonra kattint. Vagy törölheti az összes keresést egyszerre a „Keresések törlése” opcióval a tetején.

delete fb history step 4



  • 5. lépés: A Facebook megkérdezi, hogy tényleg törli-e az összes keresést. Kattintson az „Eltávolítás” gombra a folytatáshoz.

delete fb history step 5

  • 6. lépés: Voálá! A keresési előzményeket törölték.

Nagyszerű dolog, hogy a Facebook megadta ezt a lehetőséget a keresési előzmények törlésére. Sokan nem elégedettek azzal, amit a Facebookon keresnek, és attól tartanak, hogy ha feltörtek vagy fiókjaikhoz jogosulatlan hozzáférést kapnak, kereséseik veszélyeztethetik a körülöttük lévő képeket. A fenti egyszerű lépések végrehajtásával könnyedén eltávolíthatja a kereséseket, vagy eltávolíthatja az összes keresést, amire vágyakozik, és nyugodj meg.